Förutom uppfödningen av dobermann, har vi också alltid haft katter. Under många år tumlade det runt små dunbollar lite här och var i vårt hem, alla med platta ansikten, och enligt husse -otroligt fula! Prefixet Jean Dark, har getts till fyra perserkullar, och varit verksamt sedan 1988.

Efter alla dessa långhårskatter förverkligade jag min mångåriga dröm, och sedan 1996 härskar den vackra siamesen över både hem och hundar. (Och föralldel, säkert över oss också!)

Siameser och orientaler är helt objektivt, det bästa som finns inom kattvärlden, enligt mig. :-) De är så vackra att man tappar andan, fantastiskt sällskapliga och sociala, älskvärda, lekfulla, kloka och pigga som få. Man kan få dem i naturens alla färger vilket är skoj för den som tycker om omväxling. Alla dock med samma underbara insida, och jag tror att de flesta som har dessa nyfikna och livfulla katter kan instämma i hur bra de passar tillsammans med oss tvåbenta. Siameser och orientaler älskar fart och fläkt och passar ypperligt i en livfull barnfamilj med många järn i elden. För den stillsammare familjen rekommenderar vi två katter, så att den sällskapliga katten alltid har en fyrbent vän att prata med.

Vi har ingen stor uppfödning av katter, utan får en kull nu och då, när tillfälle och rätt kombination ges. Våra katter föds upp i hemmiljö, tillsammans med oss i familjen. De är vid leveransen mycket vana vid barn och hundar, samt allt annat som finns i ett hem. Alla kissebarn är vidare avmaskade, id-märkta, veterinärbesiktigade, registrerade i Sverak, dolda fel försäkrade samt vaccinerade mot kattpest och snuva.

Tyvärr finns det en hel del otäcka virus (tex FIV, FIP och FELV) som kan drabba våra katter, och mot detta testas våra fyrbenta och framförallt samtliga våra avelsdjur kontinuerligt.

Är du intresserad av en social, pigg och mycket vaken kompis är du välkommen att höra av dig, så berättar vi mer om denna underbara ras kennel@jeandark.com .

SVERAK-DIPLOMERAD UPPFÖDNING

Copyright © J Lemmeke
Texter, artiklar, foton samt övrig grafik på denna sida får ej användas utan tillstånd

 

S*Jean Dark Happy

S*Jean Dark Hjärter Kung

S*Jean Dark Filurkatten

S*Jean Dark Donald Duck

S*Jean Dark George Darling

Ch S*Jean Dark Berliouz

Ch S*Jean Dark Ali Baba

S*Jean Dark Joakim von Anka

S*Jean Dark Filurkatten

S*Jean Dark Rosa Pantern & S*Jean Dark Queenie

S*Jean Dark Aladdin

S*Jean Dark Uppfinnar Jocke

S*Jean Dark Jane Porter

IC S*Jean Dark Vitani

S*Jean Dark Ellie Mae

S*Jean Dark Vera O'Drake