Denna lilla ras introducerades hos oss under 2008, och det kändes direkt att detta också var en typ av hund som passade vår familj perfekt. Under flera år har mellandottern och jag kastat trånande ögon efter dessa charmiga små "ponnyhundar", men inte trott att de passade vår bullriga familj. Så bestämde vi oss iallafall, och upptäckte också hur framåt, social och "full av attityd" dessa härliga hundar var. Kinesen är en liten, lättanpassad, smart och aktiv hund som passar in i de flesta familjer. Det är en trogen, lättlärd och mycket formbar liten kamrat, som älskar långa promenader, cykelturer med sin familj, agility och/eller bara att mysa framför TV:n under ett täcke i soffan.

Våra hundar bor inomhus, tillsammans med oss. Alla valpar föds vidare upp nära oss och är i och med det vana vid det mesta som händer i en familj. Eftersom vi även har barn, stora hundar och flera katter, är alla små chineseknattar mycket vana även vid sådant.

Alla valpar som lämnar kenneln är vidare fullständigt vaccinerade, de är registrerade i SKK, avmaskade, chipsmärkta och doldafel färsäkrade. Med varje valp medföljer ett häfte med råd och tips om hur man skall sköta om sin nya familjemedlem. Givetvis hjälper vi gärna till både praktiskt och teoretiskt, därför känns det viktigt att vi har en god kontakt med våra valpköpare.

Vi har som mål att föda upp friska och sunda kineser, mentalt stabila hundar som passar bra till det mesta. Givetvis vill vi också att våra hundar skall ha en tilltalande exteriör.

De hundar vi använder i aveln är alltid friska och sunda, och alltid hälsoundersökta.

Om Du som är intresserad av en Jean Darkare tycker att det är skoj att tävla blir vi glada, men det känns viktigast för oss att veta att våra hundar har ett gott liv, och är älskade för den de är.

Vill Du veta mer, eller bara prata om rasen, kontakta oss gärna kennel@jeandark.com

Copyright © J Lemmeke
Texter, artiklar, foton samt övrig grafik på denna sida får ej användas utan tillstånd